In deze blog
Primary Item (H2)

Rijk worden? [De definitieve gids] Miljoenen verdienen en houden

Michel
Updated: 21/01/2020 In: 

Rijk worden is erg bijzonder! Er zijn maar weinig mensen die mee kunnen praten over dit onderwerp, de reden daarvoor is duidelijk. Geld is erg belangrijk in onze kapitalistische samenleving, want bijna alles wat je doet heeft iets met geld te maken.

Een goed systeem of een slecht systeem? Dat maakt geen reet uit! Het kapitalistische systeem staat als een huis en dat gaat niemand zomaar veranderen.

Rijk worden is lastig. Veel lastiger dan veel mensen denken. Het is zo lastig dat 99% van de mensen niet eens een poging waagt.

miljoenen verdienen en houden

Maar,
In deze gids, artikel, blog wat je het ook wil noemen ga ik je alles uitleggen over geld en rijkdom.

Dit is ook gelijk het laatste stuk wat je hoeft te lezen over dit onderwerp. Het is alles wat je moet weten.

 • Een paar simpele overtuigingen van de armen die je moet vergeten
 • 9 Fouten die je absoluut niet mag maken met geld
 • Wat de rijken anders doen dan anderen
 • Waarom een diploma totaal onbelangrijk is
 • En hoe het geld daadwerkelijk verdiend wordt!

Inhoud

Gezondheid

Let op!
De onderwerpen op deze pagina kunnen sommige mensen soms een beetje van streek maken. Word jij snel boos als je het ergens niet mee eens bent?

Klik dan alsjeblieft weg.
Je hebt hier niks te zoeken!

1). Geloofssysteem en overtuigingen

Misvattingen over de rijken

Misvattingen over mensen die rijk worden

Goed, je bent er nog.
Je hebt je kansen op rijkdom zojuist verdubbeld!

Laten we beginnen met wat onzin-aannames die arme- en middenklasse mensen hebben over de rijken. Je zult de opmerkingen die gemaakt worden om het eigen ego te redden vast wel kennen . 'Kijk eens hoe goed ik het doe', en hoe slecht zij (de rijken) het wel niet doen.

‘Gadverdamme, je moet wel iets heel erg fout hebben gedaan om zo veel geld te verdienen. Wat een egoïsten, ik walg ervan.’

Als jij rijk wil worden moet je eerst deze opmerkingen en overtuigingen over rijk worden elimineren. Als je deze denkbeelden van kleine mensen gelooft, zal het je in de weg blijven zitten op jouw pad naar rijkdom!

Dit zijn de ergsten:

‘Geld maakt niet gelukkig

Je hoort hem vaak en je hoort hem overal. En dit bewijst ook maar weer dat er veel arme mensen zijn, veel meer dan dat er rijke mensen zijn in ieder geval.
Rijke mensen zul je dit namelijk nooit tegen iemand horen zeggen.

Oké,
Je denkt misschien van wel, maar de mensen waarvan je nu misschien denkt dat ze echt rijk zijn, zijn dat waarschijnlijk niet.

De echte rijken zijn van een andere planeet, je ziet ze niet en ze vallen waarschijnlijk ook niet op. Hun niveau is ver boven dat van de zogenaamde "normale mensen".
En misschien heb je er nog nooit zo over nagedacht, maar om honderden miljoenen of zelfs miljarden te verdienen moet je iets goeds doen. Je moet echte waarde geven aan heel veel mensen om zo succesvol te worden.

Misschien is het niet het geld wat de extreem rijken gelukkiger maakt. Het zal misschien wat te maken hebben met de voldoening die je krijgt van mensen helpen, en geld is daar het gevolg van.
Een logisch gevolg als je het mij vraagt!

Oohja!
Daar komt natuurlijk ook nog bij dat je:

 • Niet afhankelijk hoeft te zijn van een werkgever
 • Veel tijd tot je beschikking hebt
 • De meest gezonde voeding tot je beschikking kunt hebben
 • De duurste en beste gezondheidszorg kunt gebruiken
 • Ben ik nog wat vergeten?

‘Wie niet steelt of erft moet werken tot hij sterft

Deze is ook erg berucht. Het suggereert dat je eigenlijk per definitie al kansloos bent als het gaat om rijkdom. Het is niet erg als iemand dit een keer zegt voor de grap. Maar zodra je dit van meerdere mensen hoort op een serieuze toon, dan ga je er toch over nadenken.

Dat is fout!
Als je ten minste rijk wil worden.

En laat hier geen misverstanden over bestaan.
Deze opmerking is natuurlijk klinkklare onzin, en iedereen die dit zegt verdient het om hard in zijn gezicht uitgelachen te worden.

Deze van Warren Buffet vind ik veel leuker en ook wat meer van toepassing op de realiteit:

‘Als je geen manier vindt om geld te verdienen in je slaap zul je moeten werken tot je dood.’

- Warren Buffet

‘Je zult nooit rijk worden, want je komt niet uit een rijke familie

Als kind ben je heel erg enthousiast en creatief in je ideeën en overtuigingen. Vaak klinken deze denkbeelden voor volwassenen als onrealistisch en onhaalbaar, maar het is juist het ongeremde in kinderen wat deze ideeën geniaal maakt.

Herken je je in dit voorbeeld?
Je bent naar je ouders gerend om ze een idee uit te leggen. In je hoofd heb je het hele stappenplan al uitgedacht, het kan niet anders dat dit een succes wordt. Je kunt je zelfs niet eens voorstellen dat er nog nooit iemand op is gekomen om dit uit te voeren.

Maar,
Je vader en moeder denken er heel anders over. Zo wordt jouw enthousiaste verhaal halverwege onderbroken met de zin: 'dat kan niet, dat is maar voor weinigen weggelegd', 'geld is ook niet alles' of ze nemen je niet eens serieus en maken je zelfs belachelijk in het bijzijn van andere mensen.

‘Niemand wil dat je rijk wordt

Niemand wil dat jij rijk wordt. Zelfs je ouders niet. Hier is een simpele reden voor trouwens: het ego zit in de weg. Veel mensen (en dan bedoel ik 99%) in jouw directe omgeving willen niet dat jij meer succes hebt dan zijzelf. En dat heeft niet alleen maar te maken met geld. Ook uiterlijk, je succes in de liefde, gezondheid en geluk.

Hun ego krijgt klappen!
Dit gebeurt er als jij vertelt aan je beste vrienden dat je een bedrijf op hebt gezet.

Jij denkt misschien dat ze het leuk vinden om te horen dat je je leven aan het upgraden bent. Meestal wordt dit opgevat als een aanval op hun persoonlijk. Nu moeten ze ineens harder gaan werken om ook op jouw niveau te komen.
Maar ja,

Hier zijn de meesten te lui voor!

Dus in plaats daarvan proberen ze om jou ervan af te praten. ‘Dat is veel te risicovol, weet je wel wat je doet?’ En de klassieker: het volledig uitlachen in groepsverband.
De weg naar de top is eenzaam, maar het is beter dan een gemiddeld leven zonder spanning!

‘Rijke mensen zijn egoïstische klootzakken

Dit is een interessant onderwerp om het over te hebben. Veel mensen hebben hier een mening over, maar weten er vrij weinig van. Ik persoonlijk vind deze uitspraak respectloos naar de rijke mensen van deze wereld.

Dit is mijn punt:

Ja, de mensen die daadwerkelijk rijk worden zetten zichzelf zonder twijfel op de eerste plaats. Dit is geen slecht ding, sterker nog: ik heb medelijden met je als je jezelf niet op de eerste plek zet.
Rijke mensen werken over het algemeen heel hard, en daarmee bedoel ik harder dan je reguliere 40 uur-in-de-week baan.

Om veel geld te verdienen moet je iets van waarde toevoegen aan de samenleving. Als je dit niet doet zal niemand jouw product of dienst willen gebruiken, want wat heb je er aan?

Nu ik dit zo aan het typen ben kom ik er eigenlijk achter dat het niet de rijken zijn die egoïstisch zijn, maar eerder de arme mensen. Als je veel verwacht zonder er iets boeiends voor terug te doen ben je gewoon simpelweg een klootzak.

Conclusie: In de basis heb je nergens recht op. Punt.

Vergeet alles wat je weet over geld, en denk hier over na:

 • Geld maakt gelukkig tot een bepaalde hoogte, maar door hier over na te denken mis je het punt!
 • De meeste rijke mensen hebben niks geërfd en zijn ook geen criminelen!
 • Het is niet jouw schuld dat je arm geboren bent. Het is jouw schuld als je arm sterft!
 • Rijke mensen geven meer waarde aan de wereld dan de gemiddelde arbeider. En dat is precies waarom ze zoveel verdienen!

2). Uitgavepatroon

9x Hoe de armen niet goed omgaan met geld

Rijk worden? Verander je uigave patroon

Goed! Je hebt alles wat je dacht te weten over de rijken de nek omgedraaid. Dat was de eerste stap in het proces. Nu gaan we kijken naar één van de belangrijkste stappen.

Kijk,
Je kunt je focussen op meer geld verdienen, maar zolang je al dat geld elke maand er doorheen jaagt zul je nooit rijk worden! Het gaat dan ook niet echt om hoeveel geld je verdient, maar om hoeveel je daadwerkelijk houdt.

Dit zijn 9 fouten die iedereen arm kunnen maken en ook arm kunnen houden. Deze kun je in principe allemaal direct uit je leven elimineren als je ze hebt geconstateerd.
Wees alsjeblieft eerlijk naar jezelf! Dit is niet het moment om excuses te verzinnen, rijk worden is het doel.

Doe alles om je doel te halen!

Fout 1). Meer uitgeven dan dat er binnenkomt (Gouden regel)

Als je rijk wil worden is het van essentieel belang dat je elke maand minder uitgeeft dan er binnenkomt. Op deze manier zul je elke maand automatisch een stukje rijker worden.

Klinkt misschien logisch,
Maar

Er zijn zoveel mensen die deze regel vaker breken dan dat het nodig is. Misschien denk je dat één keer meer uitgeven niet zo'n probleem is, maar als je er eenmaal aan begint is het makkelijk om het nog een keer te doen.

Doe het niet. Nooit!

Fout 2). Geen overzicht maken van je uitgaven en inkomsten

Eén van de redenen dat arme mensen vaak meer geld uitgeven dan ze daadwerkelijk hebben, is omdat ze geen overzicht maken. Een overzicht van financiën kan echt het verschil maken tussen schulden en een dikke spaarrekening.

Als je alles inzichtelijk hebt is het ook veel makkelijker om bepaalde uitgaven niet te doen. Je moet deze namelijk ook weer noteren in je overzichtje, en dat kan nogal confronterend zijn voor jezelf.

Mijn tip: maak een simpel bestandje in Excel met een kolom van inkomsten en een kolom van uitgaven. Trek de uitgaven van de inkomsten af en zorg ervoor dat dit bedrag elke maand positief is. Simpel!

Fout 3). Boven je stand leven

Deze is leuk!

Over de jaren groeit je salaris steeds een beetje, en daarmee ook gelijk je uitgavepatroon.

Arme mensen zitten in een huurhuis of appartement wat ze eigenlijk niet kunnen betalen, met een fiets, waarschijnlijk een huisdier of 2, een ov-abonnement en natuurlijk veel te dure kleding.

De middenklasse zit in een koophuis wat ze eigenlijk niet kunnen betalen met een te hoge hypotheek, een te dure auto, vaatwasser, dure smartphones enzovoort. In de meeste situaties zie je dat iemand zijn uitgavepatroon meegroeit met zijn of haar salaris. En dat is heel leuk dat je allemaal coole dingen kunt doen en kopen.

Maar,
Niet als rijkdom en welvaart je doel is!

Dit moet je doen:

 • Zoek een levensstijl uit waarin al je basisbehoeftes redelijk bevredigd worden
 • Blijf in een huis of appartement wat je makkelijk kunt betalen
 • Koop geen auto als het niet nodig is, en koop anders een sowieso geen nieuwe
 • Zorg ervoor dat je je levensstijl niet "upgradet" als je een financiële meevaller krijgt
 • Leef beneden je stand, maar doe het niet te extreem!

Fout 4). Niet in jezelf investeren

Als je ooit geld over hebt en je wil het investeren, dan is je eerste en beste keuze om het allemaal in jezelf te investeren. Je kunt veel geld verdienen met de aandelenmarkt, vastgoed, indexfondsen en nog veel meer.

Maar, als je er niks vanaf weet dan kun je je geld beter gelijk weggooien of verbranden of zoiets! Je kunt in dit leven alles kwijtraken. Letterlijk niks is zeker, behalve de kennis die jij hebt. Niemand neemt dat van je af. En juist hierom is investeren in kennis zo populair onder de rijke mensen van deze wereld.

Dit heeft trouwens niks te maken met school.
Een studie, opleiding, college of wat dan ook is sowieso totale tijdverspilling.

Leer je lessen van mensen die daadwerkelijk goed zijn in hetgeen waar ze les in geven? Een docent economie is niet daadwerkelijk een econoom of bankier, dus wat hij zegt is waarschijnlijk verouderd en niet te vertrouwen.

Lees boeken en doe cursussen van mensen waarvan je zeker weet dat ze succesvol zijn in hun vakgebied.

Fout 5). Keuzes maken vanuit emotie

Emoties zijn goed, want zonder emoties kunnen we helemaal geen keuzes maken. Maar zodra je keuzes in het leven te veel van emoties af gaan hangen, is de stap naar armoede erg klein.

Bij arme mensen wordt de keuze tussen gezonde voeding en fastfood gemaakt op basis van emotie.
Ik denk dat het voor zich spreekt dat je altijd zo gezond mogelijk wil eten om optimaal te presteren, maar hier later meer over.

Kijk,
Als je een keuze wil maken voor een investering, wil je dit absoluut niet baseren op emoties. Het kan je veel geld kosten als je gaat investeren in een euforische bui of in een angstige bui.

Mijn punt is dus: kijk altijd naar de feiten zorg voor een back-up plan en blijf altijd rustig.

Fout 6). Maar 1 bron van inkomsten hebben

De gemiddelde persoon heeft maar 1 bron van inkomsten. Dit is een gevaarlijke eigenschap als je op zoek bent naar zekerheid en onafhankelijkheid.

Stel er komt een financieel mindere tijd. Je bedrijf gaat reorganiseren en hierdoor raak jij je baan kwijt. Je had maar 1 bron van inkomsten, en nu heb je helemaal niks meer.

Hoe ga je dan je hypotheek betalen? Hoe ga je zorgen voor je kinderen en partner?

Je baan kwijtraken is een realistische situatie het gebeurt vaak in tijden van crisis. En het maakt totaal niet uit of je een vast contract hebt of een tijdelijk contract.

Geen werk is geen werk!

Bij meerdere inkomstenbronnen kun je denken aan: dividend uit aandelen, vastgoed, een handeltje starten, een online business starten etc.

Fout 7). Ze willen rijk worden maar hebben geen "Waarom"

Veel mensen die rijk willen worden hebben als doel om simpelweg rijk te worden, maar dit is niet bepaald een inspirerend doel. Hoge doelen stellen is belangrijk, maar het moet je wel motiveren.

Ja!
Een specifiek bedrag op een papiertje kan motiveren, maar het betekent verder niks.
Wat wil je doen met dat geld als je het eenmaal hebt:

 • Wil je een probleem in de wereld oplossen?
 • Heb je het plan om de wereld rond te reizen op luxe manier?
 • Of wil je simpelweg de absolute vrijheid hebben om te doen wat je wil?

Dit is belangrijk om over na te denken voor je begint. Mensen die dit doen hebben namelijk een veel grotere kans om te slagen.

Zonder doel doe je immers maar wat.

Het is trouwens ook van levensbelang dat je je doelen niet alleen maakt voor de macro's, maar ook voor de micro's. Stel je start een autofabriek, dan zou het jouw doel moeten zijn om de meest betrouwbare en veilige auto's te produceren.
Stel een hoger doel voor jezelf en stel harde deadlines in.

Dit is waar arme mensen de fout maken. Ze stellen geen doelen voor zowel de macro's als de micro's.

Fout 8). Niet op de lange termijn denken

Je hebt de keuze om vanavond met je vrienden te gaan feesten tot diep in de nacht. Morgen word je dan waarschijnlijk wakker met een kater waar je erg veel spijt van hebt.

In het moment zelf lijkt het een goed idee, want ja je voelt je geweldig als je dronken bent. En het mooie is: je voelt je direct goed. Dat je je de volgende ochtend verschrikkelijk voelt zien we dan wel weer.
Dit soort korte termijn denken is erg normaal onder arme mensen. Ik weet oprecht niet waarom ze het doen, maar ze lijken niet verder te denken dan volgende zaterdagavond.

Dat is zo idioot,
en gewoon dom!

Rijke mensen daarentegen denken wel aan de lange termijngevolgen van hun korte termijnacties. Dit is een reden waarom ze niet vaak echt grote financiële fouten maken.

Denk na over je toekomst voor je iets belangrijks doet!

Fout 9). Schulden maken

We hadden het al over meer geld uitgeven dan dat er binnenkomt. Dit is nog erger, want dit is gelijk aan meer geld uitgeven dan je hebt. Nu heb ik niks tegen geld lenen, maar doe het alleen als je er direct geld mee kunt verdienen!

Als je er alleen maar op verliest, zoals met een hypotheek voor een woonhuis. Of nog veel erger: lenen voor een gloednieuwe auto. Als je een lening neemt heb je er weer een maandelijks terugkomende uitgave bij.

Ook komt er altijd nog rente bij!

En dan heb ik het nog niet eens gehad over mensen die hun creditcard gebruiken om dingen te kopen waar ze geen geld voor hebben. Het beste is om gewoon geen creditcard te nemen als het niet nodig is.

Dus,
Leen zo min mogelijk (ook van vrienden en familie), en zorg ervoor dat je bestaande schulden zo snel mogelijk aflost! Verlies geen onnodig geld aan bankiers.

Elimineer onnodige uitgaven door:

 • Minder uit te geven dan er binnenkomt
 • Een simpel overzicht van inkomsten en uitgaven te maken in Excel
 • Leef beneden je stand
 • Investeer veel in jezelf. Jouw kennis is belangrijker dan elke andere bezitting
 • Houd je emoties onder controle
 • Bouw meerdere bronnen van inkomsten
 • Bedenk waarom je rijk wil worden
 • Bedenk een strategie voor de lange termijn
 • Maak geen schulden! Of maak er een prioriteit van om ze zo snel mogelijk af te betalen

3). Mindset en gedachtegang

Waarom armen arm zijn en rijken rijk

Waarom arme arm zijn en rijken rijk

Er is een enorme kloof tussen arme en rijke mensen tegenwoordig. Dit kun je misschien oneerlijk vinden, maar oneerlijk of niet, er is een reden voor.

Geluk,
zul je misschien gelijk zeggen.

Totale onzin. Rijkdom en geld hebben helemaal niks te maken met geluk. Het is geluk als je de loterij wint en als je in een rijke familie geboren bent. Helaas is de kans dat dat je overkomt totaal verwaarloosbaar.

De meeste mensen die rijk worden hebben gewoon alles zelf verdiend. En meestal hebben ze er harder voor gewerkt dan de gemiddelde persoon in zijn 40 uur-per-week baan doet.
Het heeft alles met je mindset te maken. Als je de juiste dingen gelooft en een goede instelling hebt word je gegarandeerd rijk! We spreken daarom ook weleens over een "rijke mindset".

Je inkomen is een zaadje en geen oogst (De rijken investeren meer dan ze uitgeven)

De meeste mensen op deze wereld zien hun inkomen als een soort van oogst. Het is de prijs die ze verdiend hebben voor al het harde werk, en nu mogen ze gaan vieren.

Maar ja,
Dit verklaart ook gelijk waarom er meer arme mensen dan rijke mensen zijn. De rijken zien hun inkomen als een zaadje. Het is een nieuwe kans om nog meer geld te verdienen.

Geld werkt voor de rijken, de rijken werken niet voor geld

Ik vond op YouTube een mooie uitleg over dit concept.
Hier heb je hem:

Arm zoekt: directe voldoening
Rijk gaat voor: uitgestelde voldoening

Onze samenleving is ingericht op onmiddellijke voldoening.
Denk aan:

 • Films
 • Muziek
 • Fastfood
 • Voedsel met veel suiker
 • Een baan met een maandelijks salaris
 • enz.

Wij zijn ingesteld om direct resultaat van onze acties te willen. Plezier, geld en een goed gevoel. We willen het allemaal en direct nadat we er iets voor gedaan hebben.

Mensen die rijk worden hebben deze eigenschap niet, of in ieder geval minder!

En dat is ook nodig, want om rijk te worden moet je soms maanden tot jaren werken zonder enig resultaat. De rijken weten ook dat ze kunnen investeren als ze vandaag een bepaald bedrag niet uitgeven aan onzin. En na een tijdje kunnen ze er iets veel beters of groters van kopen.

Denk na voordat je iets koopt: ‘heb ik dit wel echt nodig?’, ‘kan ik het niet beter ergens in investeren?’

Geen risico betekent geen welvaart!

Arme mensen laten vaak kansen aan zich voorbij gaan, omdat het te risicovol is. Het is eng als je iets kunt verliezen, dus laten ze het maar gaan. Die perfecte kans komt toch nog wel een keer voorbij, ik heb zat tijd!

Dit is precies wat rijke mensen niet doen. Zij weten dat risico nodig is om rijkdom te vergaren. Maar meestal denken ze heel logisch na over hun risico's. Alle mogelijke uitkomsten worden ingecalculeerd. Als ze eventueel toch verlies maken op bijvoorbeeld een investering, dan merken ze er zo goed als niks van.

Mindset en gedachtegang stappenplan:

 • Investeer je geld
 • Stel momenten van plezier uit naar een later moment
 • Probeer oplossingsgericht naar problemen te kijken
 • Neem risico's
 • En werk als iemand die rijk is

4). Kennis en kunde

De rijken leren en de armen studeren

De rijken leren en de arme studeren

School is een goede manier om basiskennis mee te krijgen. Dingen als talen, rekenen en sociale vaardigheden met je klasgenoten.

De hogere scholen leren je een specifiek vakgebied of een specialisme, zoals tandarts, chirurg, engineer, etc.

Maar,
Bij geen van allen leer je hoe je rijk kunt worden! Het is een taboe, iets waar niet over gesproken wordt. En als erover gesproken wordt, zoals ze doen in business school,

Dan weten de docenten meestal niet waar ze het over hebben!

En daarom zeg ik altijd dat de armen studeren en de rijken dingen daadwerkelijk leren. Als je rijk wil worden zou ik zo ver mogelijk weg blijven van studeren, diploma's, titels en dat soort onzin. Is een bepaald specialisme je roeping? Prima, studeren is dan de beste optie voor jou.

Leer alles over geld en belasting

Mensen met een hoog salaris weten wat de belasting is, inkomstenbelasting wel te verstaan. Als je in Nederland een beetje een redelijk salaris begint te verdienen zul je ook direct meer dan de helft af moeten geven. De belastingdienst weet je wel te vinden hoor, maak je geen zorgen!

Maar er is een manier,
En let goed op wat ik zeg!

Er is en manier om legaal weinig tot geen belasting te betalen. Klinkt misschien onwerkelijk, maar ja dat komt omdat je niks weet over belasting.

De echte rijken weten dit. Oh, en met de echte rijken bedoel ik natuurlijk de mensen die bakken met geld verdienen, maar officieel werkloos zijn. Je kunt wel welvarend worden met in een normale baan met een salaris en alle onzin, maar echt rijk word je dan gegarandeerd niet.

Rijk worden door de juiste boeken te lezen

Boeken lezen heeft een slecht imago gekregen, en dat komt natuurlijk door school. School maakt meer kapot dan je lief is, maar dat hoef ik je niet meer te vertellen denk ik.

Gelukkig zit er een verschil
Tussen
Een boek met een fictieverhaaltje,
En
Een boek dat je daadwerekelijk iets waardevols leert.

Er zijn veel boeken geschreven over geld, financiën en succes. Je kunt letterlijk alle informatie in de wereld in handen krijgen tegenwoordig door simpelweg wat boeken te lezen. Mensen hebben nou eenmaal een grote drang naar aandacht en validatie van andere mensen.

Hierom geven ze hun waardevolle informatie zomaar weg, en in de vorm van een boek van misschien een paar tientjes.

Dus?

 • Lees non-fictie, informative boeken
 • Neem ze grondig door en neem je tijd voor één boek
 • Inplementeer de nieuwe inzichten ook daadwerkelijk in je leven

Doe specifieke cursussen

Je weet dat je veel geld kunt verdienen met vastgoed, maar je weet helemaal niks van huizen en gebouwen. Het is niet handig om een team van personeel aan te nemen en niks te begrijpen van wat ze je vertellen. Je moet een bepaald niveau van basiskennis hebben over een branche voordat je erin stapt.

Doe een cursus!
Of zelfs een opleiding!
Je moet een bepaalde mate van kennis hebben, zodat niemand je op kan lichten.

5). Gewoontes en gebruiken

Leer van de miljardairs! Zij zijn de meesters

Leer van de miljardairs
Credit: askideas.com

Miljardairs zijn maar bijzondere mensen. Het zijn net goden: ze kunnen alles doen wat ze willen en waar ze willen. Het vermogen wat ze hebben is meestal helemaal zelf verdiend, en dat is heel veel geld!

De miljardairs van deze wereld hebben zoveel geld dat ze het nooit van hun leven op kunnen maken. Je kunt alles kopen wat je wil en nog superrijk zijn in pure cash.
Dat geld verdien je niet zomaar! Het is één ding om miljonair te worden, maar miljardair is toch een heel ander verhaal.

Deze mensen zijn zo anders dan normale mensen, dat je je bijna niet voor kunt stellen hoe hun dagelijks leven eruit ziet. Maar gelukkig is er veel bekend over deze hyperrijke individuen. Door middel van biografieën en interviews weten we wat er speelt in hun gedachten.

Hier wat interessante miljardairs:

 • Warren Buffet
 • Bill Gates
 • Jeff Bezos
 • Elon Musk
 • John D. Rockefeller

6). Gezondheid

Tijd is je meest waardevolle bezitting!

Tijd is je meest waardevolle bezitting

Je kunt meer geld hebben dan je überhaupt kunt tellen, en eigenlijk alle mogelijkheden hebben die anderen niet hebben. Er is één ding wat je niet kunt kopen of verdienen, en dat is de tijd die je hebt!

Je hebt maar een kort leven op deze aarde.

Als je het maximale uit dit leven wil halen moet je goed voor jezelf zorgen. Wanneer je dit niet doet. zal je moeten inleveren op kwaliteit van leven, de duur van het leven of zelfs allebei.

En begrijp me niet verkeerd,
Als je ongezond wil leven maakt dat mij niet uit.

Ik begrijp het alleen niet als mensen er alles aan willen doen om grote hoeveelheden geld te verdienen, maar de duur van dit leven niet willen verlengen. Het is waanzin, want met geld heb je alle mogelijkheden voor een gezond leven.

Letterlijk alle mogelijkheden!

7). Rijk Worden? De uitvoering

Hoe word je rijk? De 3 manieren die rijke mensen gebruiken

Hiermee verdien je miljoenen

We zijn aangekomen bij de uitvoering, je hebt het volgehouden tot dit hoofdstuk! Dat betekent dat je erg gemotiveerd bent om zeer welvarend te worden. Ik denk dat de meeste mensen op dit punt al gestopt zijn met lezen.

Haha,
daaraan zie je ook gelijk waarom er meer arme mensen zijn dan superrijken! Die arme zielen hebben niet eens de focus om een artikel te lezen, wat hun leven waarschijnlijk zo veel beter had gemaakt.

Ach, maakt niet uit.
Ik doe dit voor mensen zoals jij!

Dus,
we weten over:

 • Misvattingen over de rijken
 • Mindset
 • Gewoontes
 • Wat de superrijken anders doen
 • Lichamelijke en mentale gezondheid
 • Productiviteit (productiviteit verbeteren? >>)

Maar nu komt het leukste!
Op welke manier (manieren) de rijken geld verdienen!

Rijk worden in loondienst

Rijk worden in loondienst

Geloof het of niet, maar het grootste deel van de miljonairs heeft zijn geld verdiend in loondienst. Dan heb ik het natuurlijk niet over een simpele baan die iedereen kan invullen.

Nee!
De moeilijke problemen in de bedrijfswereld. Niet veel mensen kunnen wat jij kunt, en daarom moet je baas je wel veel geld betalen. Misschien ga je anders wel een andere werkgever zoeken.
Je baas moet heel erg afhankelijk zijn van jou, dan kan je eisen stellen.

Deze mensen hebben een vaardigheid die erg gewild is op de arbeidsmarkt. Dit noemen ze ook wel een high-income skill.

High-income skills

Hier zijn wat voorbeelden van high income skills:

 • Spreken voor een groot publiek
 • Copywriting voor een website
 • Internetmarketing en alles wat daarbij hoort
 • IT-netwerken en systemen
 • Het kunnen verkopen van hele dure dingen
 • En nog veel meer

Dat waren de vaardigheden die in de laatste 20 jaar erg gewild zijn geworden, hiermee kun je gegarandeerd comfortabel leven. Maar je hebt ook bepaalde andere beroepen die al langer erg goed verdienen.

Specialisten

Dit is het domein van de specialist. Denk hierbij aan doktoren, huisartsen, tandartsen, engineers, architecten, rechters, advocaten etc.

Dit zijn de mensen die veel en lang gestudeerd hebben om zo'n maatschappelijk belangrijke taak uit te kunnen voeren. Dit is niet iets wat ik aan zou bevelen, want het is een relatief grote opoffering voor een baan in loondienst.
Eerst studeer je tot je 30ste, en als je klaar bent heb je nog minder dan niks met je studieschuld.

Maar ja, het is een optie dus ik moet hem erbij vermelden. Maar doe het alleen als het echt je passie is.

Rijk worden in loondienst kost veel tijd

Je denkt misschien dat het makkelijker is om te studeren en een hele goede baan je vinden. De zekerheid die dat biedt is toch heerlijk, je hoeft nergens over na te denken.

Tuurlijk,
Je hebt ietsjes meer zekerheid,
Maar vergeet dit niet!

Iedereen die succesvol wil worden in het bedrijfsleven moet telkens beter presteren. Het is een spelletje van stress, jaloezie van collega's en de onmacht van niet weten wat er in het hoofd van je baas omgaat.

Iedere werknemer, het maakt helemaal niks uit of je geen opleiding gedaan hebt of afgestudeerd bent op de meest elitaire universiteit op aarde. Iedereen moet zichzelf bewijzen op de werkvloer, en dan geeft niemand iets om je diploma's.

Opwerken en de corporale ladder beklimmen!
Het is een stressvol en vies spel, maar sommigen zijn er erg goed in.

Rijk worden door ondernemen

Rijk worden als ondernemer

Dit klinkt logisch toch. Ik denk dat dit de meest bekende manier is om rijk te worden. Een bedrijf starten is een geweldige manier om geld te verdienen, omdat je de volledige vrijheid hebt.
Jij kunt precies bepalen wat je doet, hoe je het doet en wanneer je het doet.

Maar,
Je moet iets verkopen of een dienst aanbieden waar ook echt vraag naar is! Als je dat niet doet heb je geen klanten, en daardoor ook geen inkomsten.

Je moet ook rekening houden met wat voor soort ondernemer je wordt. Er zijn twee soorten ondernemers in deze samenleving. Je hebt de kleine zelfstandige of kleine onderneming, en de grote eigenaren van grote bedrijven.

Hier zitten enorme verschillen in, en daar moet je rekening mee houden als je wil starten met ondernemen.
Oke,
Laten we starten met de kleine bedrijven.

Kleine zelfstandigen en kleine bedrijven

De categorie kleine ondernemingen. Je moet ergens beginnen zeggen ze dan hé.

Een klein bedrijf hebben is beter dan het zijn van een ZZP'er. Dat is omdat een zelfstandige een bedrijf heeft vanuit zijn eigen naam. Als er een keer iets gebeurt en je wordt aangeklaagd of je raakt failliet, dan wordt dat verhaald op jouw persoon.

Dus jouw persoonlijke vermogen!

Als je een klein bedrijf hebt, dan wordt er een appart rechtspersoon opgezet. Dit betekent dat jouw persoonlijke financiën hier buiten staan.

Maar als het om geld gaat is het beiden niet de moeite!
Als kein bedrijf verdien je veel te weinig om echt rijk te worden. Dan kun je veel beter een “high-income skill" gaan ontwikkelen.

Grote bedrijven en organisaties

Dit is beste categorie. De grote organisaties waar de aandelen verdeeld zijn over verschillende zeer vermogende mensen, waarvan jij er dan ook één bent.

En zo moet het,
Een systeem opzetten in de vorm van een bedrijf, zorgen dat het goed loopt volgens een protocol en daarna zorgen dat je jouw deel van de winst automatisch krijgt uitgekeerd.

Rijk worden met investeren

Rijk door te investeren

Rijk worden met investeren heeft veel overlap met een bedrijf opzetten. In een bedrijf investeer je immers ook een hoop. Is het niet geld dan is het wel tijd.
Maar,
Dit deel gaat niet over het opzetten van een bedrijf als investering. Dit gaat over het echte werk, en daarmee bedoel ik geld ergens instoppen en de tijd zijn werk laten doen.

En ik heb het over de echte serieuze investeringen, ik wil niks weten van daytraders en korte termijnbeleggers. Het slaat werkelijk nergens op om de hele dag naar grafiekjes van aandelen te kijken, en die dag hetzelfde aandeel misschien wel 5 keer aan te kopen en weer weg te doen.

Dat is te veel risico en het kost ook gewoon te veel tijd.

De lange termijnvisie is de sleutel. Als je er geen 30+ jarenplan voor kunt maken, dan is het per definitie kansloos. En ja misschien kun je er wel geld mee verdienen op de korte termijn, maar niet zo veel als op de lange termijn!

Er zijn een paar soorten investeringen die ik interesant vind. Hieronder zal ik ze allemaal behandelen.

Hoge kwaliteit (dividend) aandelen

Oké, hier ontkom je niet aan als je rijk wilt worden. Het is een noodzakelijk kwaad als je vermogen begint te groeien. Het is immers niet handig om geld op een spaarrekening te laten staan, hier maak je gegarandeerd verlies.

De belastingsdienst kan niet bij het geld komen wat jij in bedrijven hebt geïnvesteerd, behalve als je ze verkoopt met winst. En verkopen is iets wat je niet vaak hoeft te doen als je het goed doet.

Beleg daarom in hoge kwaliteit aandelen.
Dit zijn de bedrijven die lang bestaan, erg groot zijn en stabiel dividend uitkeren aan alle aandeelhouders.
Dit is de manier om met weinig risico je geld te beschermen en een klein rendement te maken. Op deze manier kun je rijk worden, maar het gaat niet zo snel als je misschien wil.

Snel rijk worden met beleggen kan, maar het is een risicovol spelletje. Je kunt er voor kiezen om in de bedrijven te investeren die nog niks bewezen hebben, en hierdoor een lage marktwaarde hebben.
Als jij denkt dat zo'n bedrijf een goed concept heeft voor 30 jaar of langer, dan is het een idee om een leuk bedrag aan aandelen te kopen bij dit bedrijf.

Als je dat bij meerdere bedrijven doet, is het erg goed mogelijk dat er zeker één een succesverhaal wordt.

Grote indexfondsen

Dit is een erg interessant beleggingsinstrument als je niet te veel risico wil nemen, maar wel een mooi rendement wil pakken.

Indexfondsen of index trackers
Wat ze ook genoemd worden!

Een index is een verzameling van aandelen van bijvoorbeeld een bepaald land of continent.
In Nederland heb je meerdere van deze indexfondsen, maar de grootste is de AEX (Amsterdam Exchange indeX). Met een aandeel in de AEX investeer je eigenlijk in de 25 grootste aandelen van Nederland.

Zo heb je in de Verenigde Staten een fonds wat de S&P 500. Dit zijn de 500 grootste aandelen van heel de Verenigde Staten.

Let wel op!
Zorg dat je niet investeert op de momenten dat de koers historisch hoog staat, bijvoorbeeld in een tijd van economische groei. De economisch goede en zware tijden wisselen elkaar circulair af. Het is een garantie dat er een crisis komt, maar wanneer kun je moeilijk voorspellen.

Als er een crisis aan de gang is, is het tijd voor jou om aandelen in te slaan. Iedereen wil ze kwijt in deze tijd, dus de prijzen staan laag. Dit geeft jou dus de kans om voor minder geld meer aandelen te kopen.
Klinkt misschien simpel, maar dit is één van de geheimen van de extreem rijken.

Chaos is een kans voor de persoon die er niet in meegaat!

Met vastgoed rijk worden

Dit is de meest effectieve manier om rijk te worden, als je tenminste een beetje slim bent.
Het is simpel!

Kijk,
Iedereen heeft onderdak nodig. Een huis, een appartement, een hotelkamer of zelfs een villa. Iedereen moet ergens wonen. Dus als jij mensen de mogelijkheid geeft om te wonen heb je gegarandeerd altijd klanten.
En zolang de wereldpopulatie groeit zal de vraag naar goed onderdak ook groeien. En dat betekent eigenlijk dat de huizenmarkt op de lange termijn een oneindige groeimarkt is.

Zo ongeveer.
Dus als jij meer en meer huizen blijft kopen en je zorgt dat mensen het van jou huren, dan zit je goed.
Het is een inkomstenbron waar je dus uiteindelijk niks voor hoeft te doen. Dit is wat mensen passief inkomen noemen, en het is geweldig.

Koop alleen spullen met echte waarde

Hiermee kun je niet direct echt rijk worden, maar geen geld verliezen is ook een manier om rijkdom te verkrijgen.
Zie het zo: als je een nieuwe auto koopt bij de dealer, dan betaal je daar een prijs voor. Maar zodra je bij de dealer wegrijdt is de auto al zoveel procent minder waard.

Auto's zijn dus niet handig om te bezitten.
Als je een auto nodig hebt moet je wel, maar dan moet je hem sowieso tweedehands kopen. En koop altijd een auto beneden je budget.

Als je dus spullen koopt moet je zorgen dat ze of voor altijd mee gaan, of hun aankoopwaarde houden of zelfs meer waard worden. Denk hier goed over na als je bijvoorbeeld een horloge koopt.

Waarde en geld liggen zo dicht bij elkaar, en soms zo ver van elkaar vandaan.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rick
Rick
2 jaren geleden

Geweldig artikel, heeft mijn visie compleet veranderd. Bedankt!

alae
alae
2 jaren geleden

dankjewel het is nu 5 uur s'ochtends en dit heeft me echt heel erg geïnspireerd ik ga dit vaak opnieuw lezen.